Publikavimo data: 2024-05-19
Marinuoti pomidorai su svogūnais
Žingsnis 1
Paruoškite stiklainius su daržovėmis. Į sterilių stiklainių dugną sudėkite petražoles, česnaką ir aštriąją papriką. Tada sluoksniais sudėkite pomidorų griežinėlius pakaitomis su svogūnais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Užvirus supilkite cukrų, pipirus, druską. Įdėkite lauro lapą. Marinatą virkite 2 minutes. Pabaigoje supilkite actą.
Žingsnis 3
Marinuokite pomidorus ir svogūnus. Marinatą supilkite į stiklainius su daržovėmis. Išimkite lauro lapą. Ant ugnies pastatykite didelį puodą, ant dugno uždėkite storą audinį, ant viršaus uždėkite stiklainį su turiniu, uždenkite dangčiu. Jo neužsukite. Pamažu kaitinkite puode esantį vandenį. Jam užvirus, 15 minučių pasterizuokite pomidorus. Tą patį padarykite ir su antruoju stiklainiu. Po sterilizacijos stiklainius sandariai užsukite dangteliais ir apverskite aukštyn kojomis. Atvėsę po antklode, nuneškite ruošinius į rūsį arba vėsų sandėliuką.
Kategorijos