Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuoti raudonieji kopūstai
Raudonieji kopūstai retai naudojami patiekalams gaminti, tačiau tai puiki daržovė spalvingiems užkandžiams. Kartu su morkomis, svogūnais ir česnakais iš jų galima paruošti skanių vitamininių salotų, kurias galima laikyti stiklainiuose žiemai arba valgyti iš karto po gaminimo. Taip pat raudonuosius kopūstus galima marinuoti. Šis paruošimo būdas nepareikalaus daug pastangų ir laiko, o paruoštas patiekalas džiugins savo skoniu.
Žingsnis 1
Susmulkinkite raudonuosius kopūstus.
Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką - apskritimais, o morkas - plonais šiaudeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Įpilkite augalinio aliejaus, acto, cukraus, druskos, kalendros, lauro lapelių ir pipirų. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 4
Supjaustytus kopūstus, svogūnus, morkas ir česnakus sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 5
Daržoves išmaišykite ir užpilkite marinatu. Kad šviežios daržovės neišvirtų, marinatą geriau iš anksto šiek tiek atvėsinti.
Žingsnis 6
Perkelkite kopūstus į stiklainį ir laikykite.
Žingsnis 7
Prieš pat patiekdami išimkite kopūstus iš stiklainio ir sudėkite į lėkštę.
Kategorijos