Marinuoti ridikėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Marinuoti ridikėliai

Ridikėliai labai mažai laikosi, greitai užauga ant lysvės, tampa kartūs ir gležni. Norint išsaugoti jauną, sultingą daržovę iki žiemos, ridikėlius verta marinuoti. Marinavimui tinka visos ankstyvosios ridikėlių veislės, ypač "Rubin" ir "Belokrajka". Pageidautina, kad tai būtų pirmasis rinkimas, kai ridikėliai dar tankūs, be stipraus kartumo ir aštrumo. Pagal šį receptą ridikėliai būna saikingai aštrūs ir traškūs.
Gaminimo laikas
510 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
24 kcal.
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti ridikėliai Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Į švaraus indo dugną sudėkite svogūną, česnaką, lauro lapą ir juoduosius pipirus. Tvirtai išdėliokite ridikėlius. Įdėkite nesmulkintų krapų. Užvirinkite vandenį ir daržoves užpilkite stačiu verdančiu vandeniu. Uždenkite indą dangčiu ir palikite taip 5-7 minutes, kad daržovės šiek tiek garuotų.

Žingsnis 2

Marinuoti ridikėliai Žingsnis 2
Marinuokite ridikėlius. Išpilkite vandenį iš stiklainio į puodą ir vėl užvirinkite. Į stiklainį suberkite druską, cukrų ir actą, uždenkite dangteliu. Į stiklainį su ridikėliais supilkite verdantį marinatą ir iš karto uždarykite sterilizuotu dangteliu. Apverskite aukštyn kojomis. Sandariai uždenkite dangčiu ir palikite taip atvėsti 7-8 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos