Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuoti ridikėliai
Ridikėliai labai mažai laikosi, greitai užauga ant lysvės, tampa kartūs ir gležni. Norint išsaugoti jauną, sultingą daržovę iki žiemos, ridikėlius verta marinuoti. Marinavimui tinka visos ankstyvosios ridikėlių veislės, ypač "Rubin" ir "Belokrajka". Pageidautina, kad tai būtų pirmasis rinkimas, kai ridikėliai dar tankūs, be stipraus kartumo ir aštrumo. Pagal šį receptą ridikėliai būna saikingai aštrūs ir traškūs.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Į švaraus indo dugną sudėkite svogūną, česnaką, lauro lapą ir juoduosius pipirus. Tvirtai išdėliokite ridikėlius. Įdėkite nesmulkintų krapų. Užvirinkite vandenį ir daržoves užpilkite stačiu verdančiu vandeniu. Uždenkite indą dangčiu ir palikite taip 5-7 minutes, kad daržovės šiek tiek garuotų.
Žingsnis 2
Marinuokite ridikėlius. Išpilkite vandenį iš stiklainio į puodą ir vėl užvirinkite. Į stiklainį suberkite druską, cukrų ir actą, uždenkite dangteliu. Į stiklainį su ridikėliais supilkite verdantį marinatą ir iš karto uždarykite sterilizuotu dangteliu. Apverskite aukštyn kojomis. Sandariai uždenkite dangčiu ir palikite taip atvėsti 7-8 valandas.
Kategorijos