Publikavimo data: 2024-06-15
Marinuoti svogūnai ir agurkai sumuštiniams ir salotoms
Pateikiame neįprasto marinato salotoms ir sumuštiniams receptą. Gaminant naudojama daug prieskonių: česnakas, anyžius, garstyčios, kalendra, imbieras, aitrioji paprika. Dėl jų patiekalo skonis tampa sodrus ir ryškus.
Žingsnis 1
Prieskonius sudėkite į sūrmaišį arba arbatos puodelį. Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus supjaustykite plonais žiedais ir sudėkite į karščiui atsparų stiklinį indą sandariu dangteliu.
Žingsnis 2
Puode sumaišykite actą, obuolių sultis, smulkiai supjaustytą imbierą, druską, cukrų ir visus prieskonius. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies, maišykite, kol cukrus ir druska visiškai ištirps.
Žingsnis 3
Supilkite paruoštą sūrymą ant stiklainyje esančių agurkų. Sandariai uždarykite dangtelį ir leiskite stiklainyje atvėsti. Dėkite į šaldytuvą ir marinuokite bent 12 valandų.
Kategorijos