Publikavimo data: 2025-08-17
Marinuoti vyšniniai pomidorai
Šiais laikais yra daugybė marinuotų pomidorų receptų. Kai kurie jų skiriasi marinato sudėtimi, kiti - pomidorų rūšimis. Siūlome išbandyti mūsų receptą su vyšniniais pomidorais. Tai puikus pasiruošimas žiemai. Tokie pomidorai derinami su daugeliu patiekalų, todėl labai greitai suvalgomi.
Žingsnis 1
Sterilizuokite visus stiklainius ir dangtelius. Supjaustykite svogūnus žiedais. Į stiklainius sudėkite salierus, 3-4 vnt. juodųjų pipirų, 1 vnt. česnakų, keletą svogūnų žiedų.
Žingsnis 2
Per vidurį tolygiai išdėliokite pomidorus, aitriąją papriką ir paprikas, lauro lapą, juoduosius pipirus ir svogūną. Ant viršaus išdėliokite likusius pomidorus.
Žingsnis 3
Užvirinkite vandenį ir supilkite į kiekvieną stiklainį, užsukite dangtelius ir palikite 7 minutes pastovėti. Išpilkite vandenį į puodą. Vėl užvirinkite vandenį, supilkite į stiklainius ir uždengę dangteliais palikite 5-10 minučių. Nusunkite vandenį į puodą, užvirinkite ir įpilkite druskos, cukraus, acto. Taip virkite 5 minutes ir supilkite į stiklainius. Uždėkite dangtelius ir užsukite. Palikite po šiltu pledu per naktį.
Kategorijos