Publikavimo data: 2025-08-17
Marinuoti vyšniniai pomidorai su petražolėmis
Vyšniniai pomidorai Viduržemio jūros regione plačiai naudojami beveik visuose patiekaluose. Yra daugybė vyšninių pomidorų veislių, taip pat įvairių jų naudojimo kulinarijoje variantų. Juose gausu kalio, kalcio, geležies, C, B grupės vitaminų. Vyšniniai pomidorai vartojami salotose, marinuojami, naudojami sriubose ir padažuose.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Cukrų ir druską užpilkite vandeniu, sudėkite smulkintas petražoles ir smulkintą česnaką. Tada supilkite actą ir augalinį aliejų. Išmaišykite ir palikite, kad prisitrauktų.
Žingsnis 2
Perpjaukite vyšninius pomidorus per pusę ir paruoškite naudojimui.
Žingsnis 3
Supilkite padažą ant pomidorų, išmaišykite ir palikite pomidorus marinate 40 minučių. Taip pat galite juos įdėti į šaldytuvą, kad marinatas geriau įsigertų.
Kategorijos