Publikavimo data: 2024-06-13
Marinuoti žalieji pomidorai
Žiemai galite marinuoti ne tik įprastus raudonuosius ir geltonuosius pomidorus, bet ir paruošti originalų pikantišką užkandį iš žalių vaisių. Marinuoti žalieji pomidorai būna tvirti, aštrūs ir aromatingi, nes į receptą įeina raudonųjų aitriųjų paprikų ir kalendrų sėklų. Tokius pomidorus galima naudoti kaip savarankišką užkandį arba dėti į salotas su šviežiomis daržovėmis.
Žingsnis 1
Užpildykite stiklainius daržovėmis. Į kiekvieno stiklainio dugną įdėkite po dvi česnako skilteles ir tiek pat pipirų žiedų. Užpildykite stiklainius žaliaisiais pomidorais. Puode užvirinkite vandenį ir atsargiai užpilkite jį ant pomidorų stiklainiuose. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite pastovėti 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Išvirkite marinatą. Nusunkite vandenį iš pomidorų stiklainių į puodą. Suberkite druską, cukrų, lauro lapą ir kalendrą. Puodą su marinatu pastatykite ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir virkite 5 minutes. Galiausiai į marinatą supilkite obuolių sidro actą ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Išsaugokite pomidorus. Užpilkite pomidorus stiklainiuose karštu marinatu ir tuoj pat užsukite dangtelius. Atsargiai apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode ir palikite visiškai atvėsti. Marinuotus žaliuosius pomidorus laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.
Kategorijos