Publikavimo data: 2024-05-19
Marinuoti žalieji žirneliai
Marinuotų žaliųjų žirnelių galima nusipirkti bet kurioje parduotuvėje, tačiau juos nesunku pasigaminti patiems bet kokiame kiekyje, marinuojant pridėjus mėgstamų prieskonių. Marinuotų žirnelių galima dėti į salotas, virti sriubose arba jais gardinti keptą mėsą ar žuvį. Be malonaus skonio ir aromato, marinuoti žirneliai ne tik mažina cholesterolio kiekį kraujyje, bet ir turi organizmui būtinų skaidulų bei antioksidantų.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius. Kruopščiai išplaukite žirnių stiklainius su soda ir gerai išskalaukite. Sudėkite drėgnus stiklainius apverstus ant lentynėlės šaltoje orkaitėje ir įjunkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Kai orkaitė įkaista, sterilizuokite stiklainius 15 minučių, tada išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sudėkite stiklainių dangtelius į nedidelį puodą arba ąsotį, užpilkite vandeniu ir virkite 10 minučių. Tada išimkite ir leiskite išdžiūti.
Žingsnis 2
Išvirkite žirnius. Supilkite žirnius į gilų puodą, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite 2 minutes. Tada nusunkite vandenį ir sudėkite žirnius į stiklainius.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Puodelyje sumaišykite puodelį vandens, cukrų, druską ir actą. Išmaišykite ir pastatykite ant didelės ugnies. Marinatą užvirinkite ir virkite 3-4 minutes.
Žingsnis 4
Išsaugokite žirnelius. Į stiklainius su žirniais lygiomis dalimis įberkite juodųjų pipirų ir gvazdikėlių. Supilkite marinatą į stiklainius iki pat viršaus ir sandariai užsukite švariais dangteliais. Marinuotus žirnelius laikykite vėsioje, tamsioje vietoje, pavyzdžiui, rūsyje, sandėliuke arba šaldytuve.
Kategorijos