Publikavimo data: 2024-05-20
Marinuoti žiediniai kopūstai
Žiediniuose kopūstuose gausu vitamino C, geležies, B grupės vitaminų, skaidulų ir baltymų, jie valo kraujagysles, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina kraujotaką. Visi šie privalumai išliks, jei marinuodami šią daržovę recepte nepadauginsite acto. Vietoj acto galite naudoti citrinos rūgštį. Marinuotų žiedinių kopūstų greito paruošimo užkandį galima patiekti prie bet kokių mėsos patiekalų ir įvairiausių garnyrų. Jis atrodo labai dailiai, šventiškai ir apetitiškai.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Žiedinius kopūstus pamerkite į verdantį vandenį. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Česnaką sutrinkite presu. Sumaišykite žiedinius kopūstus, morkas ir česnakus su marinatu.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Puode sumaišykite vandenį, druską, cukrų ir augalinį aliejų. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Į mišinį supilkite obuolių sidro actą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Marinuokite žiedinius kopūstus. Žiedinius kopūstus užpilkite karštu marinatu. Sandariai uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Kai atvės, 24 valandoms padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos