Marinuoti žiediniai kopūstai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Marinuoti žiediniai kopūstai

Žiediniuose kopūstuose gausu vitamino C, geležies, B grupės vitaminų, skaidulų ir baltymų, jie valo kraujagysles, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina kraujotaką. Visi šie privalumai išliks, jei marinuodami šią daržovę recepte nepadauginsite acto. Vietoj acto galite naudoti citrinos rūgštį. Marinuotų žiedinių kopūstų greito paruošimo užkandį galima patiekti prie bet kokių mėsos patiekalų ir įvairiausių garnyrų. Jis atrodo labai dailiai, šventiškai ir apetitiškai.
Gaminimo laikas
1460 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
60 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuoti žiediniai kopūstai Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Žiedinius kopūstus pamerkite į verdantį vandenį. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Česnaką sutrinkite presu. Sumaišykite žiedinius kopūstus, morkas ir česnakus su marinatu.

Žingsnis 2

Marinuoti žiediniai kopūstai Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Puode sumaišykite vandenį, druską, cukrų ir augalinį aliejų. Užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies. Į mišinį supilkite obuolių sidro actą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Marinuoti žiediniai kopūstai Žingsnis 3
Marinuokite žiedinius kopūstus. Žiedinius kopūstus užpilkite karštu marinatu. Sandariai uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Kai atvės, 24 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos