Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuoti žiediniai kopūstai su actu
Marinuoti žiediniai kopūstai - puikus lengvo pikantiško užkandžio variantas, kurį galite patiekti pietums arba vakarienei. Patiekalas tinka gavėnios ir vegetariškam valgiaraščiui. Prie patiekalo gražiai tiks tarkuotos morkos arba smulkiai supjaustytos šviežios žolelės. Jei pageidaujate, į marinatą taip pat galite įberti mėgstamų prieskonių. Jei marinavimui nenorite naudoti acto, pakeiskite jį citrinos sultimis.
Žingsnis 1
Žiedinį kopūstą padalykite į žiedynus.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Užvirinkite vandenį, suberkite cukrų, druską, actą, lauro lapą ir kvapiuosius pipirus.
Žingsnis 3
Žiedinių kopūstų žiedynus 5 minutes pavirkite marinate. Tuomet išimkite juos dantytu šaukštu, nenusausindami marinato.
Žingsnis 4
Žiedinius kopūstus sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 5
Kopūstus užpilkite karštu marinatu, įpilkite aliejaus. Uždenkite lėkštę dangčiu ir palikite visiškai atvėsti.
Žingsnis 6
Nusausinkite marinatą ir patiekite patiekalą. Gero apetito!
Kategorijos