Publikavimo data: 2024-05-19
Marinuotos aštriosios paprikos
Marinuotų aštriųjų paprikų užkandis puikiai tiks prie bet kokio mėsos patiekalo - kebabo, kepsnio ar troškinio. Marinuotų paprikų galima dėti į salotas arba patiekti kartu su kitomis marinuotomis daržovėmis - agurkais, pomidorais, baklažanais ir patisonais. Aštrios paprikos yra ne tik aštrus užkandis, bet ir laimės hormono endorfino šaltinis. Reguliarus paprikų vartojimas palankiai veikia širdį, kraujagysles ir nervų sistemą.
Žingsnis 1
Sudėkite ingredientus į stiklainius. Į stiklainius pakaitomis su česnakais, krienais, serbentų ir vyšnių lapais, juodųjų pipirų žirneliais, lauro lapais ir gvazdikėliais sudėkite trintas paprikas. Nedideliame puode užvirinkite vandenį ir stiklainių turinį užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite stiklainius dangteliais 5 minutėms.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą aštriosioms paprikoms. Išpilkite vandenį iš stiklainių į puodą, suberkite druską ir cukrų. Marinatą užvirinkite ir maišykite, kad druska ir cukrus visiškai ištirptų. Užvirusį marinatą supilkite ant stiklainių su paprikomis ir prieskoniais iki pat viršaus, palikite dar 5 minutėms ir nukoškite atgal į puodą. Puodą vėl pastatykite ant ugnies, užvirinkite, supilkite actą, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Išsaugokite paprikas. Užpilkite stiklainiuose esančias paprikas karštu marinatu. Stipriai užsukite stiklainius švariais ir sausais dangteliais, apverskite aukštyn kojomis, patikrinkite, ar nesandarūs, ir palikite atvėsti, uždengę rankšluosčiu ar antklode. Marinuotas aštriąsias paprikas laikykite vėsiame rūsyje, rūsyje arba šaldytuve.
Kategorijos