Marinuotos bulvės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Marinuotos bulvės

Orkaitėje keptos marinuotos bulvės paprastai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų arba kaip atskiras patiekalas. Receptas su instrukcijomis, kaip marinuoti bulves prieš kepant, kepant ar verdant, geriausiai tinka jaunoms nedidelio dydžio daržovėms. Taip marinuotos bulvės atrodys ypač gražiai, šventiškai ir apetitiškai. Tačiau ir didelius gumbus galite supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Bulves reikėtų marinuoti atskirai nuo kitų produktų.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuotos bulvės Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Kiekvieną bulvę supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Kiekvienoje skiltelėje šakute padarykite po 5-6 dūrius.

Žingsnis 2

Marinuotos bulvės Žingsnis 2
Marinuokite bulves. Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, česnaką, majonezą, juoduosius pipirus, druską ir raudonėlį. Sudėkite bulves į marinatą ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir palikite 2 valandoms.

Žingsnis 3

Marinuotos bulvės Žingsnis 3
Iškepkite marinuotas bulves. Marinuotas bulves sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos