Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuotos bulvės
Orkaitėje keptos marinuotos bulvės paprastai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ir žuvies patiekalų arba kaip atskiras patiekalas. Receptas su instrukcijomis, kaip marinuoti bulves prieš kepant, kepant ar verdant, geriausiai tinka jaunoms nedidelio dydžio daržovėms. Taip marinuotos bulvės atrodys ypač gražiai, šventiškai ir apetitiškai. Tačiau ir didelius gumbus galite supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Bulves reikėtų marinuoti atskirai nuo kitų produktų.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Kiekvieną bulvę supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais. Kiekvienoje skiltelėje šakute padarykite po 5-6 dūrius.
Žingsnis 2
Marinuokite bulves. Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, česnaką, majonezą, juoduosius pipirus, druską ir raudonėlį. Sudėkite bulves į marinatą ir išmaišykite. Uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir palikite 2 valandoms.
Žingsnis 3
Iškepkite marinuotas bulves. Marinuotas bulves sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių. Tada išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos