Marinuotos cukinijos su medumi ir česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Marinuotos cukinijos su medumi ir česnakais

Saldžiarūgščių marinatų mėgėjams tikrai patiks cukinija, marinuota su medumi ir česnaku. Šio recepto daržovės paruošiamos greitai, o jų skonis pikantiškas, su česnako aštrumu ir saldžiu medaus poskoniu. Marinavimui skirtas cukinijas reikėtų imti jaunas, su mažais minkštais grūdeliais. Vieno egzemplioriaus svoris neturėtų viršyti 500 g. Medus tinka bet koks: grikių, gėlių ar liepų. Svarbiausia - natūralus, pirktas iš patikimų bitininkų.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
102 kcal.
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuotos cukinijos su medumi ir česnakais Žingsnis 1
Paruoškite maistą marinavimui. Nupjaukite cukinijų galus, perpjaukite išilgai ir supjaustykite maždaug 1 cm storio pusžiedžiais. Susmulkinkite bazilikus ir petražoles.

Žingsnis 2

Marinuotos cukinijos su medumi ir česnakais Žingsnis 2
Marinuokite cukinijas. Pusžiedžius daržovių sudėkite į gilų indą, pabarstykite druska ir pipirais, supilkite medų, actą ir aliejų, suberkite smulkintas žoleles ir česnaką, gerai išmaišykite. Palikite brinkti 60 minučių, kas ketvirtį valandos pamaišykite.

Žingsnis 3

Marinuotos cukinijos su medumi ir česnakais Žingsnis 3
Sudėkite cukinijas į stiklainius. Sudėkite daržoves sandariais sluoksniais į stiklainius, užpilkite marinatu ir užsukite karštais dangteliais.

Žingsnis 4

Marinuotos cukinijos su medumi ir česnakais Žingsnis 4
Išsaugokite cukinijas. Sudėkite stiklainius į gilų, platų indą, išklotą rankšluosčiu, ir užpilkite vandeniu. Įjunkite vidutinę kaitrą ir užvirinkite skystį inde. Nuo užvirimo momento palaikykite 15 minučių, išjunkite viryklę ir užsukite stiklainius su veržliarakčiu. Apverskite, uždenkite ir palikite visiškai atvėsti. Tada laikykite vėsioje ir sausoje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos