Marinuotos paprikos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Marinuotos paprikos

Paprikos yra nepakeičiamas daugelio aštrių užkandžių ingredientas. Gruziniška ajika ar vengriškas lecho retai kada būna be šios rūšies paprikų. Be to, saldžiąsias paprikas galima konservuoti kaip atskirą užkandį, užpylus aštriu marinatu iš acto, druskos ir pipirų. Marinuotos paprikos tinka prie daugelio garnyrų, pavyzdžiui, virtų ar keptų bulvių. Su jais galima patiekti bet kokį mėsos patiekalą, taip pat aštriomis ir kvapniomis paprikomis galima pagardinti salotas ar daržovių troškinį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
50 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marinuotos paprikos Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus ir marinatą. Paprikas supjaustykite ketvirčiais. Puode sumaišykite vandenį, actą, druską, cukrų ir augalinį aliejų.

Žingsnis 2

Marinuotos paprikos Žingsnis 2
Išvirkite paprikas. Puodą su marinatu statykite ant didelės ugnies, užvirinkite, į verdantį marinatą sudėkite griežinėliais supjaustytas paprikas ir virkite 5-7 minutes.

Žingsnis 3

Išsaugokite paprikas. Į stiklainius po lygiai sudėkite žirnius, česnako skilteles ir lauro lapą. Iš puodo su marinatu perkelkite paprikų ketvirčius į stiklainius ir gana sandariai juos užsukite. Marinatą be pipirų vėl užvirinkite ir supilkite į stiklainius su pipirais iki pat viršaus. Uždenkite stiklainius dangteliais, uždenkite storu rankšluosčiu arba antklode ir palikite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos