Publikavimo data: 2024-06-12
Marinuotos paprikos
Paprikos yra nepakeičiamas daugelio aštrių užkandžių ingredientas. Gruziniška ajika ar vengriškas lecho retai kada būna be šios rūšies paprikų. Be to, saldžiąsias paprikas galima konservuoti kaip atskirą užkandį, užpylus aštriu marinatu iš acto, druskos ir pipirų. Marinuotos paprikos tinka prie daugelio garnyrų, pavyzdžiui, virtų ar keptų bulvių. Su jais galima patiekti bet kokį mėsos patiekalą, taip pat aštriomis ir kvapniomis paprikomis galima pagardinti salotas ar daržovių troškinį.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus ir marinatą. Paprikas supjaustykite ketvirčiais. Puode sumaišykite vandenį, actą, druską, cukrų ir augalinį aliejų.
Žingsnis 2
Išvirkite paprikas. Puodą su marinatu statykite ant didelės ugnies, užvirinkite, į verdantį marinatą sudėkite griežinėliais supjaustytas paprikas ir virkite 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Išsaugokite paprikas. Į stiklainius po lygiai sudėkite žirnius, česnako skilteles ir lauro lapą. Iš puodo su marinatu perkelkite paprikų ketvirčius į stiklainius ir gana sandariai juos užsukite. Marinatą be pipirų vėl užvirinkite ir supilkite į stiklainius su pipirais iki pat viršaus. Uždenkite stiklainius dangteliais, uždenkite storu rankšluosčiu arba antklode ir palikite atvėsti.
Kategorijos