Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuotos paprikos su česnakais
Marinatui su paprikomis geriau rinktis raudonos spalvos vaisius, nes jie būna saldesni. Bet kokiu atveju paprika turi būti tvirta, mėsinga ir tanki, be jokių pažeidimų. Jei norite, kad užkandis būtų aštresnis, galite dėti daugiau juodųjų pipirų, taip pat įberti garstyčių arba krienų šaknų. Norint užmarinuoti recepte nurodytą ingredientų kiekį, reikės keturių vieno litro talpos stiklainių.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Puode sumaišykite vandenį, aliejų, druską, juoduosius pipirus ir lauro lapą. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir, kai vanduo užvirs, supilkite actą ir paprikas tiek, kiek telpa į puodą. Įjunkite mažą kaitvietę, užvirinkite, palaukite 3 minutes ir nukelkite puodą nuo kaitlentės.
Žingsnis 2
Marinuokite paprikas. Sudėkite paprikas į stiklainius kartu su česnakais. Kai apdorotos paprikos baigsis, išvirkite naują partiją marinate. Kai visos paprikos bus sudėtos, supilkite marinatą į stiklainius, uždarykite dangteliais ir 1 parą padėkite sausoje vietoje.
Kategorijos