Publikavimo data: 2024-05-26
Marinuotos paprikos su morkomis
Paprikas šeimininkės vertina dėl jų puikaus skonio ir vertingų vitaminų bei mikroelementų šaltinio. Ši daržovė vartojama salotose, dedama į pirmuosius ir antruosius patiekalus. Minusas vienas - sezoniškumas. Išeitis - pasiruošti iš anksto. Marinuotos paprikos su morkomis ir svogūnais - universalus užkandis, tinkantis prie visų garnyrų ir antrųjų patiekalų. Pagal receptą geriau imti nedidelius egzempliorius. Kuo šviežesnės bus ruošiamos daržovės, tuo skanesnis bus galutinis produktas.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves. Papriką perpjaukite išilgai, supjaustykite stambiomis juostelėmis. Morkas supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, svogūnus - plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Į puodą supilkite aliejų ir vandenį, įberkite druskos ir pipirų grūdelių. Įjunkite vidutinę ugnį, užvirinkite, supilkite actą ir suberkite cukrų. Virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Užpildykite stiklainius produktais. Ant paruošto indo dugno sudėkite česnaką. Toliau sluoksniuokite paprikas, morkas, svogūnus, krapų šakeles. Marinatą perkoškite per sietelį, supilkite į stiklainius iki kaklelio.
Žingsnis 4
Išsaugokite preparatą. Gilų ir platų indą uždenkite rankšluosčiu, sudėkite stiklainius ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ir 15 minučių sterilizuokite ant vidutinės ugnies. Tada išimkite iš indo ir uždarykite kaproniniais dangteliais. Tinkamai uždenkite, palikite visiškai atvėsti ir laikykite vėsioje, sausoje patalpoje.
Kategorijos