Publikavimo data: 2025-08-20
Marinuotos saldžiosios paprikos su petražolėmis ir česnakais
Žiemą, kai už lango sniegas ir ledas, gyvenime trūksta ryškių spalvų, vasariškų daržovių ir saulės. Tokiu metu norisi bent jau į savo mitybą įnešti vasariško ryškumo. Tuomet į pagalbą ateina įvairūs konservai. Tai ir marinuoti pomidorai, ir baklažanai, ir paprikos, nepamirškite uogienių ir įvairių uogienių. Marinuotos saldžiosios paprikos su petražolėmis ir česnakais yra kaip tik tai, ko jums reikia niūriais žiemos šalčiais.
Žingsnis 1
Pašalinkite iš paprikų kotelius ir sėklas. Kiekvieną papriką supjaustykite 6-8 griežinėliais ir sudėkite į puodą. Česnakus išspauskite per specialų presą ir sudėkite į paprikas. Į tą patį puodą suberkite smulkintas petražoles. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, viską sumaišykite ir palikite marinuotis 1 valandą.
Žingsnis 2
Praėjus šiam laikui, paprikas užpilkite dviem puodeliais vandens ir uždėkite ant viryklės. Užvirus virkite apie 20 minučių ant silpnos ugnies. Tada supilkite actą ir paskirstykite paprikas į stiklainius.
Kategorijos