Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuotos vištienos šlaunelės
Vištienos šlauneles pagrįstai galima laikyti vienu iš greitų ir ekonomiškų patiekalų ne tik kasdienei vakarienei, bet ir šventiniam stalui. Vištiena turi daug privalumų: ji yra dietinė, neturi daug riebalų, turi daug baltymų ir greitai paruošiama. Kumpius galima virti, kepti, troškinti arba kepti. Juos galite marinuoti bet kokiuose prieskoniuose ir prieduose - ši mėsa negali nieko sugadinti. Pavyzdžiui, vištieną galite kepti orkaitėje su česnaku ir kariu.
Žingsnis 1
Nulupkite ir supjaustykite česnaką griežinėliais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje marinuokite kumpius, sumaišydami česnaką, karį, vištienos prieskonius, garstyčias, druską ir augalinį aliejų.
Žingsnis 3
Uždenkite vištieną maistine plėvele ir palikite marinuotis 10-15 minučių.
Žingsnis 4
Vištienos šlauneles sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę kepti 40 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą papuoškite šviežiomis žolelėmis ir patiekite.
Kategorijos