Publikavimo data: 2025-08-20
Marinuotos vištienos šlaunelės orkaitėje su bulvėmis
Orkaitėje keptos vištienos šlaunelės su bulvėmis - skanus, aromatingas ir sotus patiekalas. Mėsa ir bulvės viduje būna minkštos, o plutelė - traški. Antrasis patiekalas su garnyru.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bulves bei svogūnus. Šlauneles supjaustykite ir pamarinuokite iš anksto. Galite jas tiesiog pasūdyti ir papipirinti.
Žingsnis 2
Nuluptas bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Svogūną ir papriką supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite prie bulvių. Daržoves pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, supilkite alyvuogių aliejų, gerai išmaišykite, sudėkite į formą arba kepimo skardą ir išlyginkite.
Žingsnis 3
Ant daržovių išdėliokite vištienos šlauneles.
Žingsnis 4
Pastatykite formą į 200 laipsnių įkaitintos orkaitės vidurinį lygį 1 valandai. Atsižvelkite į savo orkaitę ir mėsos gabalėlių dydį.
Kategorijos