Publikavimo data: 2025-08-18
Marinuotų cukinijų ir žiedinių kopūstų salotos
Salotos yra labiausiai paplitęs, populiariausias ir apetitą žadinantis patiekalas. Jų skonį lemia ne tik recepte naudojami produktai, bet ir padažas arba padažas. Siūlomame salotų variante naudojamas marinatas, dėl kurio žiediniai kopūstai ir cukinijos tampa traškūs ir suteikia visam patiekalui pikantiško skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite salotų marinatą. Nedideliame giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, vyno actą, itališkus prieskonius, garstyčias, česnaką, druską, cukrų ir maltus juoduosius pipirus. Atidėkite į šalį. Dabar paruoškite salotoms skirtas daržoves. Nuluptas paprikas ir morkas supjaustykite šiaudeliais. Cukiniją ir svogūną susmulkinkite pusžiedžiais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite visas daržoves, supilkite padažą ir išmaišykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms, periodiškai išimkite indą ir išmaišykite salotas.
Kategorijos