Publikavimo data: 2024-05-25
Marinuotų kopūstų salotos
Marinuoti kopūstai dera su saldžiaisiais apelsinais. Apelsinai šioms salotoms turi būti sultingi, todėl rinkitės sunkesnius vaisius. Prinokę vaisiai pasižymi ryškiu citrusinių vaisių skoniu. Saldieji svogūnai geriausiai tinka kepti ir skrudinti. Norėdami išsirinkti svogūną, atkreipkite dėmesį į veislę. Šakotieji svogūnai pasižymi subtiliausiu aromatu, saldžiu ir šiek tiek aštriu skoniu. Raudonieji svogūnai yra maloniai traškūs, o beveik visų veislių svogūnai yra saldūs.
Žingsnis 1
Paruoškite sūrymą. Sumaišykite druską, cukrų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Maišykite, kol ištirps, ir supilkite actą. Leiskite skysčiui atvėsti.
Žingsnis 2
Į stiklainį supilkite sūrymą. Morkas ir kopūstus kruopščiai susmulkinkite rankomis ir sudėkite į stiklainį. Supilkite šiltą sūrymą. Kopūstus ilgu pagaliuku smeikite į stiklainio dugną, kad išeitų oro perteklius ir sūrymas tolygiai pasiskirstytų visame stiklainyje. Sūrymu kopūstai turi būti visiškai apsemti. Jei reikia, jį užspauskite.
Žingsnis 3
Prieš ruošdami salotas leiskite kopūstams prisitraukti. Uždenkite stiklainį dangteliu ir padėkite į šaldytuvą. Po 24 valandų kopūstai bus paruošti. Jei kopūstai pasirodys per rūgštūs, prieš ruošdami salotas juos nuplaukite šaltu virintu vandeniu ir gerai nuspauskite.
Žingsnis 4
Toliau ruoškite salotas. Į marinuotus kopūstus suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje, kad cukrus spėtų ištirpti. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir pridėkite jį prie kopūstų.
Žingsnis 5
Sumaišykite ingredientus. Nulupkite apelsiną ir aštriu plonu peiliu tarp skiltelių folijos atskirkite apelsino minkštimą. Supjaustykite skilteles mažais gabalėliais. Išspauskite sultis į salotinę. Į marinuotus kopūstus sudėkite apelsinų griežinėlius. Į dubenį suberkite smulkintas šviežias žoleles. Pagardinkite pipirų mišiniu.
Žingsnis 6
Salotas papuoškite graikiniais riešutais. Išmirkytus graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite juos ir smulkiai sukapokite peiliu. Prieš patiekdami apibarstykite kopūstų salotas sauja smulkintų graikinių riešutų.
Kategorijos