Publikavimo data: 2024-06-08
Marmurinis jautienos mentės kepsnys
Populiariausias kepsnys - marmurinis jautienos mentės kepsnys. Jis vadinamas marmuriniu, nes turi daug riebalų gyslų. Dėl to mėsa iškepus tampa sultinga ir minkšta. Jį galima patiekti su kaulu ("kaubojaus kepsnys") arba ant ilgo išvalyto šonkaulio ("tomahawk"). Skiriami 8 pagrindiniai kepsnių iškepimo laipsniai. Kiekvienas jų pasižymi savitomis savybėmis, temperatūra ir kepimo trukme. Nuo to priklauso skaidulų struktūra, sulčių, kraujo buvimas viduje ir pats skonis.
Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Įtrinkite kepsnius druska ir pipirais ir apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi. Palikite 40 minučių kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Mėsą kepkite ant grotelių. Ant gerai įkaitintos grilio keptuvės dėkite sviesto ir rozmarino šakelę ir kiekvieną kepsnį kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės po 1 minutę.
Žingsnis 3
Kepkite kepsnį, kol iškeps. Apkeptą kepsnį suvyniokite į foliją ir palikite 5 minutes pailsėti. Taip kepsnys bus vidutiniškai iškeptas, t. y. vidutiniškai iškeptas.
Kategorijos