Publikavimo data: 2024-06-22
Marokietiškos keptos bulvės su alyvuogėmis ir citrina
Bulvės yra populiariausias garnyras pasaulyje. Šią daržovę galima paruošti šimtais būdų. Marokietiškai keptos bulvės su alyvuogėmis ir citrina yra greitos, ryškios, aromatingos ir nepaprastai skanios. Kepimui imkite raudonųjų veislių bulves, jos yra subtilesnio skonio, jų nereikia valyti apdorojant temperatūroje ir jos puikiai išlaiko formą. Kad būtų patogiau, rinkitės alyvuoges be sėklų. Naudokite citriną stora, nelygia žievele - ji turi daugiau vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Giliame dubenyje sumaišykite bulvių griežinėlius su alyvuogėmis, citrinos žievele, citrina, citrina, druska ir juodaisiais pipirais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi ir šlakeliu citrinos sulčių. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Apkepkite bulves. Susmulkintas daržoves kartu su padažu sudėkite į keptuvę, supilkite vandenį, įjunkite vidutinę ugnį ir palaukite, kol skystis užvirs. Tada uždenkite dangčiu ir virkite 10-12 minučių. Nuimkite dangtį ir virkite dar 1-2 minutes, kol skystis išgaruos, retkarčiais pamaišydami.
Kategorijos