Publikavimo data: 2025-08-19
Mažai kaloringos pavasarinių kopūstų salotos
Gaminant barščius visada lieka kopūstų. Dažnai būna, kad likučiai išbūna šaldytuve ištisas savaites, o paskui išmetami. Siūlau pasigaminti skanių, sočių salotų.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir sutarkuokite morkas.
Žingsnis 2
Kopūstus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais šiaudeliais.
Žingsnis 3
Sumaišykite kopūstus ir morkas ir kruopščiai sutrinkite rankomis. Kopūstai išleis sultis ir taps minkštesni.
Žingsnis 4
Supjaustykite saldžiąją papriką plonais griežinėliais ir pridėkite prie daržovių.
Žingsnis 5
Nuplaukite pomidorus, išimkite sėklas. Supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite žalumynus ir sudėkite į salotas.
Žingsnis 7
Paruoškite padažą. Sumaišykite po 2 valgomuosius šaukštus acto ir augalinio aliejaus. Pagal skonį įberkite cukraus ir druskos. Kruopščiai išmaišykite ir užpilkite salotas.
Kategorijos