Publikavimo data: 2024-06-22
"Mažytės bulvytės" su vištiena ir grybais su česnakiniu padažu
Mano vyras labai mėgsta bulves beveik bet kokiu pavidalu. Šis variantas padeda paįvairinti standartinius bulvių patiekalus. Be to, bulvės gaunasi panašios į populiarios kavinės patiekalą. Jį geriau patiekti karštą su padažu pagal skonį.
Žingsnis 1
Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir visiškai suvyniokite į foliją. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir dėkite bulves į ją 1 valandai ir 40 minučių (priklausomai nuo orkaitės ir bulvių dydžio gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau laiko).
Žingsnis 2
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Grybus ir filė supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite, anakardžių riešutus susmulkinkite blenderiu, o pomidorą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje 3 minutes pakepinkite grybus, sudėkite griežinėliais supjaustytą vištienos filė ir dar 5 minutes pakepinkite kartu. Sudėkite pjaustytus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir kepkite dar 4 min. Išjunkite ugnį ir palikite įdarą keptuvėje.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite česnaką, įmaišykite du šaukštus grietinės, tarkuotą agurką be odelės, anakardžių riešutus ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Kai bulvės bus paruoštos (patikrinkite dantų krapštuku, ar minkštos), išimkite jas iš orkaitės, perpjaukite folija per vidurį ir šaukšteliu išimkite minkštimą. Jį sudėkite į keptuvę su faršu, įdėkite apie 40 g sūrio ir šaukštą mikseriu susmulkintų anakardžių riešutų bei sviesto. Šiek tiek pakepinkite.
Žingsnis 6
Įdarykite bulves gautu įdaru, pabarstykite likusiu sūriu ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 13 minučių.
Kategorijos