"Mažytės bulvytės" su vištiena ir grybais su česnakiniu padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

"Mažytės bulvytės" su vištiena ir grybais su česnakiniu padažu

Mano vyras labai mėgsta bulves beveik bet kokiu pavidalu. Šis variantas padeda paįvairinti standartinius bulvių patiekalus. Be to, bulvės gaunasi panašios į populiarios kavinės patiekalą. Jį geriau patiekti karštą su padažu pagal skonį.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
109 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g

Ingredientai (14)

Porcijos
4
4.00 vnt.
10.00 vnt.
30.00 g
1.00 vnt.
pagal skonį
pagal skonį
3.00 st. š.
2.00 skiltelė
1.00 vnt.
1.00 st. š.
4.00 a.š.
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

"Mažytės bulvytės" su vištiena ir grybais su česnakiniu padažu Žingsnis 1
Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir visiškai suvyniokite į foliją. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir dėkite bulves į ją 1 valandai ir 40 minučių (priklausomai nuo orkaitės ir bulvių dydžio gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau laiko).

Žingsnis 2

"Mažytės bulvytės" su vištiena ir grybais su česnakiniu padažu Žingsnis 2
Tuo tarpu paruoškite įdarą. Grybus ir filė supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite, anakardžių riešutus susmulkinkite blenderiu, o pomidorą supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 3

"Mažytės bulvytės" su vištiena ir grybais su česnakiniu padažu Žingsnis 3
Keptuvėje 3 minutes pakepinkite grybus, sudėkite griežinėliais supjaustytą vištienos filė ir dar 5 minutes pakepinkite kartu. Sudėkite pjaustytus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir kepkite dar 4 min. Išjunkite ugnį ir palikite įdarą keptuvėje.

Žingsnis 4

"Mažytės bulvytės" su vištiena ir grybais su česnakiniu padažu Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Smulkiai supjaustykite česnaką, įmaišykite du šaukštus grietinės, tarkuotą agurką be odelės, anakardžių riešutus ir alyvuogių aliejų. Pagardinkite druska, išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 5

"Mažytės bulvytės" su vištiena ir grybais su česnakiniu padažu Žingsnis 5
Kai bulvės bus paruoštos (patikrinkite dantų krapštuku, ar minkštos), išimkite jas iš orkaitės, perpjaukite folija per vidurį ir šaukšteliu išimkite minkštimą. Jį sudėkite į keptuvę su faršu, įdėkite apie 40 g sūrio ir šaukštą mikseriu susmulkintų anakardžių riešutų bei sviesto. Šiek tiek pakepinkite.

Žingsnis 6

"Mažytės bulvytės" su vištiena ir grybais su česnakiniu padažu Žingsnis 6
Įdarykite bulves gautu įdaru, pabarstykite likusiu sūriu ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 13 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai