Publikavimo data: 2025-08-17
Medaus vištienos blauzdelės
Medaus vištienos blauzdelės - tai patiekalas, kuris gali būti puiki, soti vakarienė arba šventiškas, elegantiškas užkandis. Juos galima patiekti ir karštus, ir šaltus. Šį patiekalą mėgsta suaugusieji ir tiesiog dievina vaikai. Vištienos blauzdelės, marinuotos garstyčiose, paprikoje ir, žinoma, pridėjus medaus bei iškeptos orkaitėje, būna švelnios, minkštos, sultingos, su gražia karameline, traškia plutele.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą: į nedidelį indelį supilkite paruoštą medų, pagal skonį įberkite garstyčių, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite. Šiuo marinatu ištepkite blauzdas, sudėkite jas į gilų indą ir palikite marinuotis 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Perkelkite marinuotas blauzdas į kepimo rankovę. Į likusį marinatą įberkite paprikos, išmaišykite ir supilkite į kepimo rankovę ant blauzdų. Rankovę sandariai uždarykite.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, dėkite rankovę ant paruoštos kepimo skardos ir kepkite blauzdas 40 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, perpjaukite rankovę ir užpilkite ant blauzdų 2-3 šaukštus medaus, kad susidarytų rausva karamelinė plutelė.
Kategorijos