Publikavimo data: 2024-06-24
"Mėgstamiausi suši"
Nustatė, kad šeimai labai patinka sušiai, tačiau visada kyla klausimas dėl didelės kainos ir galimos prastos kokybės. Man patinka pačiam reguliuoti ryžių ir priedų kiekį. Šis receptas gimė bėgant metams, mes su seserimi dažnai gaminame pagal jį ir nustatėme, kad jis yra paprasčiausias, skaniausias ir greičiausias. Suši visada pavyksta gerai.
Žingsnis 1
Vidutinio dydžio puode užvirinkite 1,5 puodelio vandens. Tada suberkite ryžius ir išmaišykite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską. Sumaišykite šį mišinį su ryžiais ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą: nulupkite agurką ir avokadą ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Sūrį lengvai suplakite mikseriu ir sudėkite į maišelį (maišelio kampą reikia nupjauti, kad būtų lengviau dėti sūrį ant nori). Lašišą nusausinkite servetėle ir supjaustykite vienodais griežinėliais. Nulupkite krevetes ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C ir ant orkaitėje esančios kepimo skardos 1-2 minutes kaitinkite norį, kol jis sušils.
Žingsnis 5
Ant bambukinio suši kilimėlio padėkite vieną nori lapą. Sudrėkinkite rankas. Rankomis paskleiskite ploną ryžių sluoksnį ant "nori" lapo ir jį prispauskite. Apverskite "nori" lapą ir pradėkite tepti įdarą.
Žingsnis 6
Paspauskite sūrį išilgai norio, tada išdėliokite agurką, avokadą ir krevetes. Pakelkite kilimėlio galą ir lengvai prispausdami jį palaipsniui susukite. Vėl susukite, dar kartą paspausdami, kad susidarytų susuktas ritinys su ryžiais išorėje.
Žingsnis 7
Ant viršaus uždėkite lašišos sluoksnį ir visiškai juo apvyniokite suktinuką. Supjaustykite ilgą suktinuką atskirais sušių gabalėliais. Pabaigoje patiekalą galite papuošti tobiko ikrais, imbieru ir wasabi, jei norite.
Kategorijos