Publikavimo data: 2024-06-09
Mėsa ir bulvės, keptos po sūrio plutele su pomidorais
Paprasčiausias būdas greitai ir skaniai pamaitinti šeimą ar svečius - kepti mėsą orkaitėje su prieskoniais. O kad patiekalas būtų sotesnis, bet nereikėtų vargti su garnyrais, pabandykite kepti mėsą su bulvėmis po sūrio plutele. Skonį paįvairinti padės griežinėliais supjaustyti pomidorai, kurie puikiai papildo mėsos patiekalus.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite kotletais ir lengvai suplėšykite plaktuku arba kočėlu. Įberkite druskos, pipirų, prieskonių, kečupo ir majonezo. Sumaišykite su majonezu ir 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Bulves išvirkite nedideliame kiekyje vandens ant vidutinės ugnies. Sutarkuokite jas stambia tarka. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, o svogūnus - pusžiedžiais. Sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 3
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite gabalėlį po gabalėlio mėsos, tada pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Kitas sluoksnis - tarkuotos bulvės, tada pomidorai ir sūris. Siųskite į iki 220 ℃ įkaitintą orkaitę 1 valandai.
Kategorijos