Publikavimo data: 2025-08-18
Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos
Įdarytos paprikos yra skanus receptas, kurio nereikia pristatinėti. Šis spalvingas, sultingas daržovių patiekalas, laikomas tradiciniu bulgarų ir rumunų virtuvės patiekalu, tapo įprastas ir ant mūsų stalų. Yra daugybė paprikų faršo variantų, įskaitant liesus ir vegetariškus, tačiau šiandien pagrindiniai ingredientai yra ryžiai ir malta mėsa. Galutinio patiekalo skonis tiesiogiai priklauso nuo maltos mėsos kokybės, todėl rekomenduojama ją pasigaminti patiems.
Žingsnis 1
Pakepinkite svogūnus iki auksinės spalvos, sudėkite morkas ir pomidorų pastą, troškinkite 2-3 minutes. Tada sudėkite maltą mėsą ir troškinkite dar 4 minutes.
Žingsnis 2
Ryžius 10 minučių pamirkykite verdančiame vandenyje. Nusausinkite ir suberkite ryžius į maltą mėsą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite smulkintas petražoles ir viską išmaišykite. Gautu mišiniu pripildykite paprikas ir sudėkite jas į puodą.
Žingsnis 3
Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus grietinės, pomidorų pastos, druskos ir vandens ir gautu padažu užpilkite paprikas. Uždėkite paprikas ant viryklės ir virkite 30 minučių nuo užvirimo.
Kategorijos