Publikavimo data: 2024-06-09
Mėsa, kepta su bulvėmis ir grybais
Su bulvėmis ir grybais kepta mėsa - tai patiekalas "2 viename". Mėsa kepama iš karto su garnyru, o tai labai patogu ir nepaprastai skanu bei sultinga. Grybai ir pomidorai kepdami išskiria daug sulčių, o mėsa ir bulvės troškinasi šiame kvapniame padaže. Patiekalas atrodo labai gražiai ir puikiai tiks šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Marinatui sumaišykite sojų padažą, papriką, apynius, druską ir pipirus. Aptepkite mėsą šiuo mišiniu iš visų pusių ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Ant kepimo skardos pirmuoju sluoksniu sudėkite bulves, jas pasūdykite. Tada sudėkite mėsą į marinatą.
Žingsnis 2
Tada sudėkite grybų griežinėlius ir svogūnų žiedus, lengvai pagardinkite druska. Tada sudėkite pomidorų griežinėlius, vėl lengvai pasūdykite. Dėkite į 200 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Žingsnis 3
Likus 10 minučių iki kepimo patiekalą apibarstykite tarkuotu sūriu. Palikite pastovėti orkaitėje dar 15 minučių. Prieš patiekdami papuoškite smulkiai supjaustytais krapais.
Kategorijos