Publikavimo data: 2024-06-22
Mėsa su bulvėmis ir konservuotais kukurūzais
Kartą gaminau vakarienę ir nusprendžiau įprastą keptą mėsą su bulvėmis paįvairinti tokiu labai ryškiu ingredientu kaip kukurūzai. Dėl jo patiekalas gavosi neįprastas, ryškus ir labai skanus. Jūs taip pat turėtumėte pabandyti jį gaminti pagal šį receptą.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite juos ant formos, kurioje kepsite mėsą ir daržoves, dugno. Svogūnus taip pat šiek tiek pasūdykite.
Žingsnis 2
Ant griežinėliais pjaustytų svogūnų sudėkite pusę konservuotų kukurūzų. Tolygiai paskleiskite ją ant svogūnų paviršiaus.
Žingsnis 3
Supjaustykite kiaulieną nedidelėmis porcijomis. Mėsą pasūdykite pagal skonį.
Žingsnis 4
Ant įkaitintos keptuvės sudėkite kelis mėsos gabalėlius taip, kad jie būtų vienu sluoksniu. Kepkite mėsą iš abiejų pusių 1-2 minutes ant didelės ugnies, neuždengdami dangčiu. Taip mėsa užsidarys ir joje liks visų sulčių. Taip mėsa bus sultingesnė.
Žingsnis 5
Ant svogūnų ir kukurūzų sudėkite keptą mėsą ir apibarstykite ją džiovintų česnakų ir paprikų mišiniu. Ant viršaus paskleiskite likusius kukurūzus.
Žingsnis 6
Bulves perpjaukite pusiau, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į gilų dubenį. Į bulves suberkite stambia tarka sutarkuotą sūrį, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite. Paruoštas bulves su sūriu sudėkite ant mėsos ir kukurūzų.
Žingsnis 7
Ant viršaus užtepkite majonezo.
Žingsnis 8
Dėkite formą su daržovėmis ir mėsa į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 50-60 minučių.
Kategorijos