Publikavimo data: 2024-04-05
Mėsa su džiovintais grybais
Švelni mėsa su džiovintais grybais grietinėlės padaže - tai sotus bet kokio garnyro priedas. Tinka ir šventei, ir paprastiems šeimos pietums. Patiekalui gaminti naudojama jautiena. Geriausia rinktis jauno veršelio arba jautienos filė mėsą. Mėsa turi būti šviežia ir maloniai kvepėti. Jos paviršiuje neturėtų būti gleivių ar pilkšvų dėmių. Į patiekalą taip pat galima dėti baltų džiovintų ir šviežių grybų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi 3-4 minutes pakepinkite jautieną. Į karščiui atsparų gilų indą sudėkite mėsą, grybus ir pievagrybius. Įdėkite česnako, druskos, maltų pipirų ir čiobrelių. Supilkite grietinėlę. Įpilkite 0,5 puodelio vandens, likusio po grybų mirkymo. Išmaišykite. Įdėkite puodą su ingredientais į orkaitę. Kepkite 60 minučių.
Kategorijos