Mėsa su džiovintais grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Mėsa su džiovintais grybais

Švelni mėsa su džiovintais grybais grietinėlės padaže - tai sotus bet kokio garnyro priedas. Tinka ir šventei, ir paprastiems šeimos pietums. Patiekalui gaminti naudojama jautiena. Geriausia rinktis jauno veršelio arba jautienos filė mėsą. Mėsa turi būti šviežia ir maloniai kvepėti. Jos paviršiuje neturėtų būti gleivių ar pilkšvų dėmių. Į patiekalą taip pat galima dėti baltų džiovintų ir šviežių grybų.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
183 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Mėsa su džiovintais grybais Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi 3-4 minutes pakepinkite jautieną. Į karščiui atsparų gilų indą sudėkite mėsą, grybus ir pievagrybius. Įdėkite česnako, druskos, maltų pipirų ir čiobrelių. Supilkite grietinėlę. Įpilkite 0,5 puodelio vandens, likusio po grybų mirkymo. Išmaišykite. Įdėkite puodą su ingredientais į orkaitę. Kepkite 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, jautienos patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, jautienos vakarienė

Kategorijos