Publikavimo data: 2024-06-09
Mėsa su džiovintomis slyvomis ir abrikosais
Mėsa ruošiama įvairiais būdais, ir kiekviena šeimininkė turi savo paslaptį. Šis receptas - tai mėsos derinys su džiovintomis slyvomis ir abrikosais. Džiovintose slyvose gausu vitaminų ir mineralų, jose yra magnio, kalcio, natrio ir daug kitų medžiagų. Taigi gerina plaukų ir odos, dantų ir kaulų būklę. Kurama normalizuoja virškinamojo trakto veiklą, valo kepenis, šalina toksinus.
Žingsnis 1
Supjaustykite kiaulieną griežinėliais beveik iki galo, palikdami apie 0,5 cm iki galo nepjaustytą. Pjūviai turėtų būti maždaug 2 cm pločio.
Žingsnis 2
Abrikosus ir džiovintas slyvas užpilkite brendžiu ir vandeniu, suberkite smulkintą imbierą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos visas skystis ir džiovinti vaisiai suminkštės. Retkarčiais pamaišykite.
Žingsnis 3
Mėsą aptepkite 1 valgomuoju šaukštu majonezo, stengdamiesi padengti tarpus tarp riekelių. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus majonezo, garstyčias, druską, pipirus ir muskatą. Padažas paruoštas.
Žingsnis 4
Tarp mėsos gabalėlių dėkite po 2 abrikosų ir džiovintų slyvų gabalėlius, taip pat po lėkštę sūrio, viską gausiai aptepkite padažu, uždenkite folija ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą marinuotis.
Žingsnis 5
Pašaukite mėsą į 200C įkaitintą orkaitę, uždengę folija 90 minučių, tada nuimkite foliją ir leiskite mėsai paruduoti dar 15-20 minučių.
Kategorijos