Mėsa su džiovintomis slyvomis ir abrikosais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Mėsa su džiovintomis slyvomis ir abrikosais

Mėsa ruošiama įvairiais būdais, ir kiekviena šeimininkė turi savo paslaptį. Šis receptas - tai mėsos derinys su džiovintomis slyvomis ir abrikosais. Džiovintose slyvose gausu vitaminų ir mineralų, jose yra magnio, kalcio, natrio ir daug kitų medžiagų. Taigi gerina plaukų ir odos, dantų ir kaulų būklę. Kurama normalizuoja virškinamojo trakto veiklą, valo kepenis, šalina toksinus.
Gaminimo laikas
280 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsa su džiovintomis slyvomis ir abrikosais Žingsnis 1
Supjaustykite kiaulieną griežinėliais beveik iki galo, palikdami apie 0,5 cm iki galo nepjaustytą. Pjūviai turėtų būti maždaug 2 cm pločio.

Žingsnis 2

Mėsa su džiovintomis slyvomis ir abrikosais Žingsnis 2
Abrikosus ir džiovintas slyvas užpilkite brendžiu ir vandeniu, suberkite smulkintą imbierą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos visas skystis ir džiovinti vaisiai suminkštės. Retkarčiais pamaišykite.

Žingsnis 3

Mėsa su džiovintomis slyvomis ir abrikosais Žingsnis 3
Mėsą aptepkite 1 valgomuoju šaukštu majonezo, stengdamiesi padengti tarpus tarp riekelių. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus majonezo, garstyčias, druską, pipirus ir muskatą. Padažas paruoštas.

Žingsnis 4

Mėsa su džiovintomis slyvomis ir abrikosais Žingsnis 4
Tarp mėsos gabalėlių dėkite po 2 abrikosų ir džiovintų slyvų gabalėlius, taip pat po lėkštę sūrio, viską gausiai aptepkite padažu, uždenkite folija ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą marinuotis.

Žingsnis 5

Mėsa su džiovintomis slyvomis ir abrikosais Žingsnis 5
Pašaukite mėsą į 200C įkaitintą orkaitę, uždengę folija 90 minučių, tada nuimkite foliją ir leiskite mėsai paruduoti dar 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos