Publikavimo data: 2025-08-18
Mėsinės putpelės
Perepechi - nacionalinis Udmurto patiekalas. Tai neraugintos tešlos krepšeliai su įvairiais įdarais kiaušinio plakinyje. Labai populiarūs, lengvai paruošiami.
Žingsnis 1
Užminkykite neminkytą tešlą be mielių. Sumaišykite miltus, vandenį ir druską; berkite miltus, kol tešla nebelips prie rankų.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Nulupkite ir supjaustykite bulves, galite jas sutarkuoti tarka. Pasūdykite ir sumaišykite su malta mėsa. Į maltą mėsą įmuškite du kiaušinius, išmaišykite, turėtumėte gauti skystą kiaušinių įdarą.
Žingsnis 3
Suformuokite putpeles. Padalykite tešlą į vienodus slyvos dydžio rutuliukus. Iškočiokite plonas, apvalias 10-12 cm skersmens plokšteles kočėlu. Užlenkite ir užspauskite plokštainio kraštus, kad susidarytų nedidelis krepšelis.
Žingsnis 4
Šaukštu tolygiai sudėkite įdarą į kiekvieną krepšelį.
Žingsnis 5
5.Aptepkite putpeles kiaušiniu.
Žingsnis 6
6.Kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos