Publikavimo data: 2025-08-19
Mėsos blyneliai su grybais
Mėsos blynai būna labai minkšti ir sultingi. Toks šaltas užkandis jums pravers, jei staiga užsuko svečių, o paruošti ką nors greitai pavalgyti nebuvo laiko. Šis užkandis yra ne tik skanus ir apetitiškas, bet ir sotus. Šį užkandį galite patiekti ne tik vakarienei, bet ir bet kokiai šventei. Jis ne tik papuoš šventinį stalą, bet ir džiugins savo skoniu.
Žingsnis 1
Sudėkite grybus į dubenį ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Jei norite, galite juos šiek tiek pavirti. Supjaustykite grybus plonais griežinėliais ant pjaustymo lentelės. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius ir supilkite pieną. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite šakute iki vientisos masės. Jokiu būdu mišinio neperplakite.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Supilkite kiaušinių masę ir kepkite kiaušinių blyną, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Taip iškepkite blynus su visa kiaušinių mase. Blynus perkelkite į lėkštę. Atvėsinkite. Kiekvieną blyną aptepkite sviestu. Iš to išeis maždaug 4 blynai.
Žingsnis 5
Į keptuvę supilkite aliejų, sudėkite grybus ir kepkite juos kartu su svogūnais ant vidutinės ugnies 10-15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Nuimkite grybus nuo ugnies ir padalykite į keturias porcijas kiekvienam blynui.
Žingsnis 6
Nuplaukite ir nusausinkite krapus ant popierinio rankšluosčio. Ant pjaustymo lentelės smulkiai supjaustykite žalumynus. Sudėkite krapus į atskirą dubenį, supilkite grietinę ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Sudėkite vištienos faršą į dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite. Padalykite ją į 4 porcijas, kuriomis užpildysite kiekvieną blyną. Ant blyno užtepkite tolygų sluoksnį faršo ir pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 8
Mėsos paviršių aptepkite grietinės mišiniu. Ant grietinės uždėkite vieną dalį keptų grybų. Suvyniokite į ritinėlį ir užlenkite šoninius kraštus.
Žingsnis 9
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją visus grybus. Sutarkuokite sūrį ir pabarstykite juo grybus. Į formą įpilkite šiek tiek vandens, dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 30 minučių, kol iškeps.
Kategorijos