Publikavimo data: 2024-05-20
Mėsos ir bulvių pyragas
Mėsos ir bulvių pyrago receptų yra daugelyje nacionalinių virtuvių. Bulvių pyragai ruošiami įvairiais būdais, bet visada būna skanūs. Tešla gali būti bet kokia: liesa arba mielinė. Pirmasis variantas yra greitesnis ir paprastesnis, antrajam reikia laiko tešlai pakelti. Iš mėsos dažniau imama kiauliena, bet galima imti ir jautieną. Į mėsos pyrago su bulvėmis įdarą galite įdėti sūrio - tada tešla įgaus subtilų kreminį skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Į gilų dubenį supilkite šiltą pieną, suberkite druską, cukrų ir sumaišykite produktus. Įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir sviestą, vėl išmaišykite. Supilkite mieles, truputį miltų, išmaišykite ir palikite 3-5 minutes pastovėti.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į tešlą suberkite likusius miltus ir užminkykite tvirtą, elastingą tešlą. Kruopščiai minkykite 10-15 minučių, tešla neturi lipti prie rankų. Uždenkite indą rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje kilti 1,5-2 val.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Supjaustytą mėsą pagardinkite druska ir prieskoniais. Sudėkite svogūnus su mėsa ir sumaišykite.
Žingsnis 4
Suformuokite pyragą. Padalykite tešlą į dvi dalis. Pirmąjį sluoksnį iškočiokite iki kepimo formos dydžio. Ištepkite formą augaliniu aliejumi. Išklokite pirmąjį tešlos sluoksnį, suformuokite šonus. Išdėliokite bulves, šiek tiek pasūdykite. Tada paskirstykite mėsą. Antrąjį tešlos sluoksnį iškočiokite šiek tiek mažesnį už pirmąjį. Uždenkite pyragą antruoju tešlos sluoksniu, užspauskite kraštus. Išplakite kiaušinio trynį su pienu ir šiuo mišiniu aptepkite pyrago viršų. Viduryje padarykite nedidelę skylutę, kad išeitų garai.
Žingsnis 5
Kepkite mėsos ir bulvių pyragą orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įdėkite formą ir kepkite 45-50 minučių. Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos