Mėsos ir daržovių ragu puode pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Mėsos ir daržovių ragu puode

Mano vyras šį receptą naudoja gamindamas skanėstus svečiams ant ugnies katilinėje. Būna labai skanu, o svečiai visada lieka sužavėti.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
111 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, suberkite mėsos prieskonius, įberkite druskos ir palikite šiek tiek pasimarinuoti.

Žingsnis 2

Mėsos ir daržovių ragu puode Žingsnis 2
Nulupkite ir nuplaukite bulves, apkepkite jas įkaitintame katile, kol taps auksinės spalvos (15-20 min.), supilkite į katilą 300 ml augalinio aliejaus.

Žingsnis 3

Kol bulvės kepa, nulupkite ir supjaustykite morkas, paprikas, svogūnus pusžiedžiais, baklažanus apskritimais (arba pusžiedžiais).

Žingsnis 4

Mėsos ir daržovių ragu puode Žingsnis 4
Iškepusias bulves perkelkite į atskirą dubenį ir pagal skonį pasūdykite.

Žingsnis 5

Mėsos ir daržovių ragu puode Žingsnis 5
Sudėkite mėsą į katilą, kepkite, kol apskrus, ir perkelkite į atskirą indą.

Žingsnis 6

Iš puodo pašalinkite aliejaus perteklių.

Žingsnis 7

Mėsos ir daržovių ragu puode Žingsnis 7
Į katilą sluoksniais sudėkite mėsą, svogūnus, keptas bulves, baklažanus, morkas, saldžiąją papriką, pomidorus ir užpilkite vandeniu (350-400 ml).

Žingsnis 8

Troškinkite 30-40 minučių ant silpnos ugnies uždengę dangtį.

Žingsnis 9

Sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles ir troškinkite dar 10 minučių. Šis skanus ir aromatingas patiekalas paruoštas, mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos