Mano vyras šį receptą naudoja gamindamas skanėstus svečiams ant ugnies katilinėje. Būna labai skanu, o svečiai visada lieka sužavėti.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, suberkite mėsos prieskonius, įberkite druskos ir palikite šiek tiek pasimarinuoti.
Žingsnis 2
Nulupkite ir nuplaukite bulves, apkepkite jas įkaitintame katile, kol taps auksinės spalvos (15-20 min.), supilkite į katilą 300 ml augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Kol bulvės kepa, nulupkite ir supjaustykite morkas, paprikas, svogūnus pusžiedžiais, baklažanus apskritimais (arba pusžiedžiais).
Žingsnis 4
Iškepusias bulves perkelkite į atskirą dubenį ir pagal skonį pasūdykite.
Žingsnis 5
Sudėkite mėsą į katilą, kepkite, kol apskrus, ir perkelkite į atskirą indą.
Žingsnis 6
Iš puodo pašalinkite aliejaus perteklių.
Žingsnis 7
Į katilą sluoksniais sudėkite mėsą, svogūnus, keptas bulves, baklažanus, morkas, saldžiąją papriką, pomidorus ir užpilkite vandeniu (350-400 ml).
Žingsnis 8
Troškinkite 30-40 minučių ant silpnos ugnies uždengę dangtį.
Žingsnis 9
Sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles ir troškinkite dar 10 minučių. Šis skanus ir aromatingas patiekalas paruoštas, mėgaukitės!