Publikavimo data: 2024-03-23
Mėsos keksiukai
Mėsos keksiukai yra neįprastas užkandis, kuris patiks mėsos mėgėjams. Šio užkandžio pavadinimas kilo dėl to, kad jis kepamas keksiukų arba bandelių formelėse. Formelių dugnas ir sienelės išklojamos šoninės griežinėliais ir pripildomos maltos mėsos pagal jūsų skonį. Į keksiukų vidų dedami virti putpelių kiaušiniai, o ant viršaus patiekalas apibarstomas tarkuotu sūriu. Keksiukai gaunasi labai skanūs ir sotūs. Į šių keksiukų vidų galima įdėti grybų ir daržovių.
Žingsnis 1
Maltą mėsą sudėkite į gilų dubenį ir į ją įmuškite vištos kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Keksiukų formeles patepkite augaliniu aliejumi. Kiekvienos keksiukų formos sieneles išklokite šoninės gabalėliu.
Žingsnis 3
Formeles iki pusės pripildykite maltos mėsos.
Žingsnis 4
Į kiekvieno kekso vidurį įdėkite po putpelės kiaušinį.
Žingsnis 5
Užpildykite formeles iki viršaus likusia maltos mėsos mase. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 6
Kepkite keksiukus orkaitėje 30-40 minučių. Kai keksiukai bus paruošti, išimkite juos iš orkaitės ir išimkite iš formelių.
Žingsnis 7
Paruoštus mėsos keksiukus pabarstykite smulkintais žalumynais.
Kategorijos