Mėsos keksiukai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Mėsos keksiukai

Keksiukai būna ne tik saldūs. Jie yra puikūs užkandžiai švediškiems stalams. Mėsos keksiukai, kurių receptu pasidalysime, gaminami iš maltos mėsos, įdarytos grybais ir sūriu. Įdarą rinkitės savo nuožiūra - iš kiaulienos, jautienos ar vištienos. Jis turi būti šviežias, malonaus kvapo, vientisas. Keksiukai su mėsos įdaru ant šventinio stalo pasitaiko gana retai, tačiau jie tampa vis populiaresni.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
190 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos keksiukai Žingsnis 1
Paruoškite mėsos pyragėliams skirtą maltą mėsą. Batoną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir 10 minučių pamirkykite piene. Susmulkinkite svogūną. Sumaišykite maltą mėsą, išspaustą batoną, svogūną, kiaušinį, druską ir prieskonius. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Mėsos keksiukai Žingsnis 2
Paruoškite keksiukų įdarą. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje 7-10 min. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sutarkuokite sūrį. Sumaišykite pakepintus grybus su tarkuotu sūriu.

Žingsnis 3

Mėsos keksiukai Žingsnis 3
Suformuokite keksiukus. Paimkite formeles ir sudėkite į jas maltos mėsos gabalėlius, paskleiskite juos ant sienelių. Palikite ertmę įdarui. Į vidų sudėkite įdarą. Uždenkite gabalėliu maltos mėsos ir gerai užspauskite kraštus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite mėsos keksiukus 30-35 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos