Publikavimo data: 2024-03-29
Mėsos keksiukai
Keksiukai būna ne tik saldūs. Jie yra puikūs užkandžiai švediškiems stalams. Mėsos keksiukai, kurių receptu pasidalysime, gaminami iš maltos mėsos, įdarytos grybais ir sūriu. Įdarą rinkitės savo nuožiūra - iš kiaulienos, jautienos ar vištienos. Jis turi būti šviežias, malonaus kvapo, vientisas. Keksiukai su mėsos įdaru ant šventinio stalo pasitaiko gana retai, tačiau jie tampa vis populiaresni.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos pyragėliams skirtą maltą mėsą. Batoną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir 10 minučių pamirkykite piene. Susmulkinkite svogūną. Sumaišykite maltą mėsą, išspaustą batoną, svogūną, kiaušinį, druską ir prieskonius. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite keksiukų įdarą. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje 7-10 min. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Sutarkuokite sūrį. Sumaišykite pakepintus grybus su tarkuotu sūriu.
Žingsnis 3
Suformuokite keksiukus. Paimkite formeles ir sudėkite į jas maltos mėsos gabalėlius, paskleiskite juos ant sienelių. Palikite ertmę įdarui. Į vidų sudėkite įdarą. Uždenkite gabalėliu maltos mėsos ir gerai užspauskite kraštus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite mėsos keksiukus 30-35 minutes.
Kategorijos