Publikavimo data: 2024-04-05
Mėsos kepsnys orkaitėje
Kiauliena puikiai tinka naminiam įdarytam mėsos kepsniui ruošti. Iškeptas jis visada būna minkštas, sultingas ir aromatingas. Geriausia, kad tai būtų kiaulienos nugarinė - plonas ir ilgas minkštos mėsos gabalas. Orkaitėje iškeptas vyniotinis puikiai tiks ir šventinei vakarienei, ir darbo dienos pietums.
Žingsnis 1
Padarykite ritinio pagrindą. Į gilų dubenį sudėkite maltą kiaulieną. Įpilkite sojų padažo, smulkinto česnako, druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Varškę, žoleles, sūrį, kiaušinį ir sviestą sudėkite į blenderio dubenį. Išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Surinkite mėsos kepsnį. Ant pjaustymo paviršiaus patogu dėti maistinę plėvelę. Ant jos sudėkite mėsą. Tolygiai paskirstykite sūrio ir varškės įdarą ant mėsos paviršiaus. Atsargiai suvyniokite vyniotinį, įdėkite į kepimo formą ir uždenkite folija. Dėkite indą į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę 90 minučių.
Kategorijos