Publikavimo data: 2024-02-04
Mėsos kepsnys receptas
Daugelis žmonių mėsos suktinukus ruošia šventiniam stalui, tačiau manome, kad tai gali būti vienas mėgstamiausių pietų patiekalų ir darbo dienomis. Suktinukų švelnumo paslaptis yra ta, kad į įdarą dedama grietinės ir sultingų grybų. O storas sūrio kepurėlis šį patiekalą padaro dar sotesnį, "pasipuošusį" ir dar turtingesnio skonio.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite griežinėliais ir kuo ploniau apskrudinkite, nulupkite ir sutarkuokite česnaką.
Žingsnis 2
Česnaką sumaišykite su 75 g grietinės, gautu mišiniu iš abiejų pusių aptepkite kiekvieną mėsos gabalėlį ir 10 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinkite svogūnus ir grybus, kol taps auksinės spalvos, suberkite miltus, likusią grietinę, druską ir gerai išmaišykite. Po 1 minutės nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Įdarą paskirstykite ant mėsos paviršiaus ir suformuokite suktinukus. Sudėkite suktinukus į kepimo indą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 50 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabarstykite sūriu.
Žingsnis 5
Patiekite mėsos kepsnelius su mėgstamu garnyru.
Kategorijos