Mėsos koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Mėsos koldūnai

Mėsos koldūnai patiekiami kaip atskiras patiekalas su grietinės ar česnakiniu padažu arba kartu su sriubomis. Manoma, kad maltinukai bus skanesni, jei jiems gaminti naudosite skirtingų rūšių mėsą, pavyzdžiui, kiaulieną ir jautieną. Taip pat leidžiama dėti sojos, kuri suteiks patiekalui sultingumo, tačiau jos kiekis neturėtų viršyti 10 %. Kokybiška mėsa turi būti vientisa, be kaulų, kremzlių, sausgyslių ir šiurkštaus jungiamojo audinio.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
120 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite koldūnus. Sutrupinkite duoną ir užpilkite pienu, sumaišytu su vandeniu, kad ji būtų visiškai apsemta. Palikite 10-15 minučių. Tada suminkštėjusią duoną, svogūną ir obuolį sumalkite per vidutinio dydžio mėsmalę arba blenderį.

Žingsnis 2

Mėsos koldūnai Žingsnis 2
Užminkykite tešlą maltos mėsos koldūnams. Į maltą mėsą sudėkite duonos mišinį. Įmuškite kiaušinį ir įdėkite mažesnę dalį tarkuoto sūrio. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Maltinukus gerai išmaišykite ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje.

Žingsnis 3

Mėsos koldūnai Žingsnis 3
Išvirkite mėsos koldūnus. Į puodą supilkite stiklinę sultinio ir dvi stiklines vandens. Pastatykite ant ugnies ir užvirkite. Pasiruoškite dubenį su vandeniu ir šaukštą koldūnams formuoti. Šaukštą įmerkite į vandenį. Išimkite faršą, prispauskite ją prie šaukšto, pašalinkite perteklių. Gautą koldūną įmeskite į šiek tiek verdantį sultinį. Virkite koldūnus 8-10 minučių, tada ištraukite juos iš sultinio dantytu šaukštu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos