Publikavimo data: 2025-08-17
Mėsos kotletai su mandarinų padažu
Nepaisant to, kad mandarinai siejami su Naujaisiais metais ir žiemos šventėmis, padažą iš jų galima ruošti ištisus metus. Žinoma, labiausiai pavyks šio vaisiaus sezono įkarštyje, nes į parduotuves atvežti vaisiai pasižymi geriausiu sultingumu ir saldumu. Švelnūs mėsos kotletai su mandarinų padažu pasižymi nepakartojamu skoniu ir aromatu.
Žingsnis 1
Mandarinus nulupkite, išskobkite kauliukus, sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir pertrinkite per sietelį. Membranos ir plonos skiltelių odelės liks sietelyje, o tirštos sultys su minkštimu - inde. Viską supilkite į puodą, sudėkite sviestą, cukrų, garstyčias ir kario miltelius.
Žingsnis 2
Padažą virkite, kol sutirštės, nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite kiaulienos ir jautienos faršą, atsargiai įmuškite vieną kiaušinį ir suberkite džiūvėsėlius. Išmaišykite iki vientisos masės. Kad kotletai būtų minkšti, iš maltos mėsos reikia išmušti oro perteklių.
Žingsnis 4
Pabarstykite darbo paviršių miltais. Iš maltos mėsos suformuokite paplotėlius. Dėkite kotletus į įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol iškeps, kartkartėmis apversdami.
Žingsnis 5
Mūsų mėsos kotletai paruošti. Patiekite juos su mandarinų padažu.
Kategorijos