Publikavimo data: 2025-08-20
Mėsos kukuliai
Nėra žinoma, kur mėsos kukuliai buvo išrasti pirmą kartą. Beveik kiekvienoje virtuvėje yra mėsos gabalėlių arba maltos mėsos kukulių analogų. Tačiau kai kurie istorikai mano, kad mėsos kukulių protėvis yra tiurkų patiekalas, vadinamas kyufta. Tai džiovinti vaisiai, kurių gabaliukai sudedami į maltos mėsos rutuliukus, virtus įvairiuose sultiniuose ar padažuose.
Žingsnis 1
Išvirkite vištų kiaušinius. Nulupkite juos nuo lukštų ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūnus nulupkite nuo lukštų ir taip pat supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite šiuos gabalėlius su malta mėsa. Pagal skonį į mišinį įberkite prieskonių ir druskos. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Supjaustykite tešlą plonomis ilgomis juostelėmis. Nepersistenkite, kad tešla nesuplyštų atliekant tolesnius veiksmus su ja. Iš anksčiau pagamintos maltos tešlos suformuokite rutuliukus. Tešlos juosteles chaotiškai apvyniokite aplink kukulius, tarsi vyniotumėte tešlos kamuolį.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite rutuliukus ant kepimo skardos. Pašaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite rutuliukus maždaug 35 minutes.
Kategorijos