Švediški mėsos kukuliai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Švediški mėsos kukuliai receptas

Iš šio recepto sužinosite, kaip žingsnis po žingsnio iš maltos mėsos pasigaminti švediškus mėsos kukulius, kad jie būtų skanūs ir sultingi. Geriau gaminti mišrų faršą: iš kiaulienos ir jautienos. O kad patiekalas būtų aštresnis, galite naudoti ne tik klasikinę druską ir pipirus, bet ir įvairias žoleles. Pavyzdžiui, itališką mišinį.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švediški mėsos kukuliai receptas Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Jei nenorite naudoti maltos mėsos iš parduotuvės, pasigaminkite savo, naminės. Norėdami tai padaryti, lygiomis dalimis per mėsmalę sumalkite jautieną ir kiaulieną. Nuvalykite ir išvirkite bulves, nulupkite svogūnus, juos smulkiai supjaustykite ir apkepkite. Beje, kad neliūdėtų nuo svogūno, susmulkinkite jį gaudami vandens į burną. Nuplaukite uogas.

Žingsnis 2

Švediški mėsos kukuliai receptas Žingsnis 2
Paruoškite "tešlą" mėsos kukuliams. Į dubenį sudėkite maltą mėsą. Į ją sudėkite pakepintus svogūnus ir sutrintas virtas bulves. Tada sudėkite džiūvėsėlius, pieną, sviestą ir kiaušinį. Išmaišykite ingredientus iki vientisos masės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Švediški mėsos kukuliai receptas Žingsnis 3
Iš paruoštos maltos mėsos masės padarykite kukuliukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų.

Žingsnis 4

Švediški mėsos kukuliai receptas Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Sudėkite mėsos kukulius ir kepkite iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Tada kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, sudėkite mėsos kukulius ir kepkite orkaitėje 20 minučių.

Žingsnis 5

Švediški mėsos kukuliai receptas Žingsnis 5
Kol mėsos kukuliai kepa, paruoškite grietinėlės padažą. Į keptuvę įdėkite sviesto ir jį ištirpinkite. Tada supilkite miltus ir greitai išmaišykite. Supilkite vandenį ir grietinėlę ir vėl išmaišykite. Kai padažas bus vientisos konsistencijos, pagal skonį įberkite prieskonių. Dar kartą išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 6

Švediški mėsos kukuliai receptas Žingsnis 6
Dabar paruoškite bruknių uogienę. 100 g uogų suberkite į puodą, sutrinkite, įpilkite vandens ir 50 g cukraus. Po to puodą pastatykite ant ugnies ir virkite uogienę, kol ji šiek tiek sutirštės. Geriau uogienę virti ant silpnos ugnies.

Žingsnis 7

Švediški mėsos kukuliai receptas Žingsnis 7
Sudėkite mėsos kukulius su grietinėlės padažu ir bruknių uogiene. Garnyrui tinka traškučiai ir brokoliai. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos