Mėsos kukuliai grietinėje receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-06

Mėsos kukuliai grietinėje receptas

Mėsos kukuliai yra garsus Europos virtuvės patiekalas. Yra daugybė jų gaminimo variantų, tačiau vienas iš gardžiausių receptų - mėsos kukuliai su grietinės padažu. Dėl to, kad mėsos kukuliai bus troškinami padaže, jie bus minkšti ir sultingi, o gaminimas užtruks labai trumpai.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos kukuliai grietinėje receptas Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite maistą. Jei maltinukus gaminate patys, jautieną ir kiaulieną lygiomis dalimis sumalkite mėsmale. Nulupkite svogūną.

Žingsnis 2

Mėsos kukuliai grietinėje receptas Žingsnis 2
Paruoškite mėsos kukuliams skirtą mėsą. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite jį į dubenį su malta mėsa. Taip pat įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Mėsos kukuliai grietinėje receptas Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite į ją kotletukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių. Kepkite maždaug po 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 4

Mėsos kukuliai grietinėje receptas Žingsnis 4
Į grietinę įberkite druskos, pipirų ir itališkų žolelių, išmaišykite, tada supilkite šiltą vandenį.

Žingsnis 5

Mėsos kukuliai grietinėje receptas Žingsnis 5
Padažą supilkite į keptuvę su keptais mėsos kukuliais. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių.

Žingsnis 6

Mėsos kukuliai grietinėje receptas Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite mėsos kukulius, užpilkite grietinės padažu ir pabarstykite žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos