Publikavimo data: 2024-01-06
Mėsos kukuliai grietinėje receptas
Mėsos kukuliai yra garsus Europos virtuvės patiekalas. Yra daugybė jų gaminimo variantų, tačiau vienas iš gardžiausių receptų - mėsos kukuliai su grietinės padažu. Dėl to, kad mėsos kukuliai bus troškinami padaže, jie bus minkšti ir sultingi, o gaminimas užtruks labai trumpai.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite maistą. Jei maltinukus gaminate patys, jautieną ir kiaulieną lygiomis dalimis sumalkite mėsmale. Nulupkite svogūną.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos kukuliams skirtą mėsą. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite jį į dubenį su malta mėsa. Taip pat įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite į ją kotletukus ir apkepkite juos iš abiejų pusių. Kepkite maždaug po 3-4 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Į grietinę įberkite druskos, pipirų ir itališkų žolelių, išmaišykite, tada supilkite šiltą vandenį.
Žingsnis 5
Padažą supilkite į keptuvę su keptais mėsos kukuliais. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių.
Žingsnis 6
Į lėkštę sudėkite mėsos kukulius, užpilkite grietinės padažu ir pabarstykite žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!
Kategorijos