Publikavimo data: 2025-08-18
Mėsos kukuliai grietinės ir pomidorų padaže
Paprastų mėsos kukulių be ryžių receptas su gardžiu grietinės ir pomidorų pastos padažu.
Žingsnis 1
Įjunkite orkaitę iki 180 laipsnių, kad sušiltų. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Sumaišykite maltą mėsą, svogūną, kiaušinį, druską, pipirus ir prieskonius pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite, kad mišinys būtų vientisas.
Žingsnis 3
Kepimo skardą ištepkite aliejumi, kad mėsos kukuliai nesudegtų. Sudrėkinkite rankas ir drėgnais delnais formuokite maltos mėsos rutuliukus. Paskleiskite juos nedideliu atstumu vieną nuo kito, kad nesuliptų.
Žingsnis 4
Padažui sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, miltus ir puodelį vandens. Pagal skonį įberkite prieskonių.
Žingsnis 5
Padažą supilkite ant kotletų ir įdėkite lauro lapą. Dėkite į 180 laipsnių orkaitę 30 min. ir kepkite, kol paruduos. Paskutines 10 minučių galite sumažinti temperatūrą
Kategorijos