Mėsos kukuliai grybų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Mėsos kukuliai grybų padaže

Pievagrybiai puikiai dera su mėsos ir daržovių patiekalais ir gali būti naudojami kaip priedas prie beveik visų garnyrų. Orkaitėje kepti mėsos kukuliai grybų padaže įprastą valgį pavers maža švente. Paruošimui reikės maltos mėsos ir šviežių grybų. Kreminį atspalvį padažui suteiks sūris. Rinkdamiesi maltą kiaulieną atkreipkite dėmesį į išvaizdą. Mėsos gaminys turi būti vienodos spalvos, vienalytės sudėties, be kaulų, kremzlių ir sausgyslių.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
261 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 1
Kol ryžiai verda, paruoškite grybų pagrindą. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir grybus, kol jie karamelizuosis. Supilkite grietinėlę. Išmaišykite ir virkite 3-5 minutes, kol sutirštės.

Žingsnis 2

Mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 2
Sumaišykite maltą kiaulieną su virtais ryžiais. Įdėkite garstyčių, pagardinkite druska ir pipirais. Mėsos kukulius apvoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje su augaliniu aliejumi.

Žingsnis 3

Mėsos kukuliai grybų padaže Žingsnis 3
Į karščiui atsparų indą sudėkite mėsos kukulius. Užpilkite juos padažu. Suberkite sūrį. Juo pabarstykite mėsos kukulius. Uždenkite folija ir 25 min. pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos