Publikavimo data: 2024-04-01
Mėsos kukuliai grybų padaže
Pievagrybiai puikiai dera su mėsos ir daržovių patiekalais ir gali būti naudojami kaip priedas prie beveik visų garnyrų. Orkaitėje kepti mėsos kukuliai grybų padaže įprastą valgį pavers maža švente. Paruošimui reikės maltos mėsos ir šviežių grybų. Kreminį atspalvį padažui suteiks sūris. Rinkdamiesi maltą kiaulieną atkreipkite dėmesį į išvaizdą. Mėsos gaminys turi būti vienodos spalvos, vienalytės sudėties, be kaulų, kremzlių ir sausgyslių.
Žingsnis 1
Kol ryžiai verda, paruoškite grybų pagrindą. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūnus ir grybus, kol jie karamelizuosis. Supilkite grietinėlę. Išmaišykite ir virkite 3-5 minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 2
Sumaišykite maltą kiaulieną su virtais ryžiais. Įdėkite garstyčių, pagardinkite druska ir pipirais. Mėsos kukulius apvoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Į karščiui atsparų indą sudėkite mėsos kukulius. Užpilkite juos padažu. Suberkite sūrį. Juo pabarstykite mėsos kukulius. Uždenkite folija ir 25 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos