Publikavimo data: 2025-08-18
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
Universalus, skanus patiekalas su pomidorų padažu.
Žingsnis 1
Ryžius virkite vandenyje santykiu 1:2, kol jie pusiau išvirs (15 minučių). Atvėsinkite. Ryžius sudėkite į maltą mėsą, kiaušinį, druską ir pipirus, išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus ir kepkite įkaitintame aliejuje ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol apskrus.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsos kukulius į lėkštę.
Žingsnis 4
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, o morkas sutarkuokite. Pirmiausia augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Į daržoves supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių.
Žingsnis 6
Daržoves užpilkite vandeniu ir į padažą sudėkite apkeptus mėsos kukulius, pagardinkite druska. Po 5 minučių į vandenį įmaišykite miltus ir supilkite į padažą. Virkite 40 minučių uždengę dangčiu.
Kategorijos