Publikavimo data: 2025-08-20
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
Skanūs mėsos kukuliai iš šviežios maltos mėsos papuošia daugelį receptų. Jų galima dėti į sriubą ar gardinti. Geriausia gaminti nedidelius vienodo dydžio rutuliukus, kad jie tikrai būtų apetitiški ir sultingi.
Žingsnis 1
Į lėkštę įdėkite baltos duonos riekelę ir užpilkite ją trupučiu verdančio vandens. Duona turėtų sugerti visą vandenį ir prisigerti.
Žingsnis 2
Įdėkite duoną į maišytuvą. Nulupkite svogūnus ir juos atsitiktinai susmulkinkite. Sudėkite svogūnus į blenderį prie duonos.
Žingsnis 3
Mikseriu sumaišykite šiuos du ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Sudėkite maltą mėsą į dubenį ir išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Sudėkite mišinį iš maišytuvo ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 5
Ant kepimo skardos suformuokite nedidelius 3-4 cm skersmens mėsos rutuliukus. Dėkite rutuliukus į šaldiklį 15-20 minučių, kad jie nesubyrėtų.
Žingsnis 6
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir sudėkite mėsos kukulius. Įberkite šiek tiek druskos (pagal skonį). Kepkite ne ilgiau kaip 10 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 7
Įpilkite 100 ml vandens, sudėkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 8
Suberkite miltus, po porą šaukštų be saiko.
Žingsnis 9
Kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.
Žingsnis 10
Tuo tarpu mėsos kukuliai šiek tiek apkepti.
Žingsnis 11
Ant mėsos kukulių supilkite vandens, pomidorų pastos ir miltų mišinį. Įmaišykite mėsos kukulius į tešlą.
Žingsnis 12
Įdėkite kelis lauro lapus ir keptuvę uždenkite dangčiu. Virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių. Mėsos kukuliai paruošti.
Kategorijos